Kunnollinen Tehtävä ei ole mikään kuntokuuri

X-Methodin kolmas harjoittelujakso on Noora Kankaan osalta päättymäisillään. Noora kuvailee menneitä kuutta kuukautta sanalla ”rankka”, mutta mitä muutakaan olisit odottanut. Näihin kuukausiin mahtuu myös paljon yllätyksiä, sillä Noora ei tammikuussa pystynyt kuvittelemaankaan saavansa aikaan näin paljon kunnollisuutta. Aikaisemmin vastahakoisesti liikuntaan ja erityisesti kuntosaliliikuntaan suhtautunut Kunnottomamme on hurmioitunut Kunnollisesta Tehtävästä.

Koko kuntosalin ohella kammotustreenivälineitä tehtävän alussa olivat tanko ja levypainot, joihin Noora ei ollut koskaan aikaisemmin tarttunut. Nyt ne ovat hänen mieluisimmat kuntoiluvälineensä. Nooran suosikkitreeni maastavetokin löytyi levypainojen välistä.

X-Methodin täsmällistä tulosseurantaa auttava treenikortti on mahdollistanut sen, että Noora on voinut tavoitella tulosennätyksiä toisensa perään. Kovimmat tulokset hän teki itsenäisesti kuntovalmentajansa Kirsin lomaillessa. Tulosten eteen Noora rehkii viisi kertaa viikossa. X-Methodin vastapainoksi hän lenkkeilee kaksi kertaa per viikko.

Vaikka Kunnollinen Tehtävä nyt päättyykin, Nooran treenit jatkuvat Kirsin valmennuksessa entisellään. Tästä Kunnollisessa Tehtävässä olikin juuri kyse, treenikipinän syttymisestä ja elämäntapojen pysyvästä kunnollistamisesta. Koko ajan Noora on sanojensa mukaan voinut elää normaalia elämää, joten treenit eivät missään nimessä vaadi suuria ponnisteluja.

Vielä lopuksi Noora muistuttaa, että Kunnollinen Tehtävä ei ole ollut hänelle mikään lyhyt kuntokuuri, jonka päätyttyä voisi taas palata kunnottomaan elämäntyyliin. Kunnollinen Tehtävä on koko elämänmittainen kuuri, ja sellaisella Noora on parhaillaan. Kunnollisten Tehtävien Joukko tämän vahvistaa: Noora Kankaalle on myönnetty Kunnollinen-status.