Kunnollinen Tehtävä sytytti uudelleen Mikko Koukin treenikipinän

Kunnollinen Tehtävä on rymistellyt ehtoopuolelleen, mutta Mikko Koukinkaan tapauksessa treenit eivät pääty tähän. Kouki tullaan näkemään Timo Kujasen ohjauksessa jatkossakin, sillä sutjakkaasti edennyt harjoittelu on vain kasvattanut herran liikunnannälkää.

Kunnollisen Tehtävän alussa Mikko Kouki nimesi oman tehtävänsä pääosaan painon pudottamisen sekä erinomaiseen ja pysyvään yleiskuntoon pääsemisen. Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi hän aloitti X-Method-harjoittelun, jota Kouki luonnehtiikin nyt mielekkääksi treenitavaksi sen eri harjoitteluosioiden tuoman mukavan vaihtelun myötä. Ja kun harjoittelu on mielekästä, myös tulokset ovat hyvät, ainakin yleiskunnon osalta. Painoaan mies olisi toivonut saavansa pudotettua enemmän, mutta treenit jatkuvat…

Koukin omatoiminen liikunta on harmi kyllä jäänyt vähälle kiireisten työkuvioiden takia, mutta maksimissaan neljä treenikertaa viikossa Kunnollisten Tehtävien Joukon komennuksessa on pitänyt miehen kunnollisella tiellä. Oulun ja Turun välillä sukkulointi on verottanut treeniaikaa entisestään, mitä Kouki nyt harmitteleekin, sillä Kunnollisesta Tehtävästä olisi hyvinkin voinut repiä irti vielä suuremman hyödyn.

Monipuoliset treenit ovat tuntuneet myös teknisenä kehittymisenä. Esimerkiksi Koukille aiemmin hieman murheellinen penkkipunnerrus sujuu nyt paremmin. Kiitosta saa siis Timo Kujanen, joka muistaa aina hioa myös treenien tekniikan kuntoon.

Myös Leaf Areenan upouuden Kunnostamon tarjoamat harjoittelut ovat olleet Mikko Koukin mieleen. Hänet on voinut spotata esimerkiksi TRX-treeneissä, jotka aktivoivat monet kehon lihasryhmät samanaikaisesti. Treenien tehokkuus perustuu treenaajan oman massan hyödyntämiseen – erillisiä painoja ei siis tarvita.

Suosikkiharjoitteekseen Kouki mainitsee rinnallevedon, joka tuli hänelle tutuksi Kunnollisen Tehtävän aikana. Hän haluaisi tulevissa treeneissään syventyä perusteellisemmin painonnostoon ja sen eri tekniikoihin, jotka ainakin vielä tuntuvat vaikeahkoilta. Kunnollisten Tehtävien Joukon Timo Kujanen toki auttaa, mutta sitä ennen, tehdäänpä yksi asia selväksi. Mikko Kouki, teille on myönnetty Kunnollinen-status.