Kunnollinen treenitarina: Hannu Paatelo

Kunnollisen Tehtävän tulokset 1.1.2013–26.6.2013

paino -18,3 kg

lihasmassa +/- 0 kg

rasvaprosentti -10,8 %

rasvamassa -14,8 kg

Kunnollisen Tehtävän treeniprofiili

Erityisluokanopettajana Turun Mikaelin yläkoulussa työskentelevä Hannu Paatelo sai toivomansa tilaisuuden aloittaa kunnon treenit vähiten motivoivana aikana talven keskellä. Kunnollinen Tehtävä opetti Hannulle ympärivuotisen liikunnan rutiinit vuosiksi eteenpäin.

Hän lähti tavoittelemaan painon pudottamista mahdollisimman monipuolisen liikunnan avulla, myös talviaikana. Hannu uskoi oman asenteensa olevan suurin motivaation lähde, mutta myönsi toki ryhmäpaineen vaikuttavan asiaan.

Onko kunnollinen kehittymisesi vastannut tavoitteitasi?

Kunnollinen kehittymiseni on ylittänyt kaikki odotukseni, mikä on aivan upeaa. Kunnollisen Tehtävän myötä olen laihtunut yli 18 kiloa. Treenikipinäni on vasta syttynyt, joten kunnollisessa alussa tässä vielä ollaan.

Oletko tyytyväinen nykyiseen oloosi?

Kyllä. Nyt on täyden kympin olo ja vähän päällekin. Mennyt puolivuotta on kaivanut minusta tosiurheilijan esiin, ja kuusi treenikertaa viikossa pitävät huolen kunnollisesta jatkumostani.

Mikä oli parasta Kunnollisessa Tehtävässä?

Kunnottomien yhdeksänhenkisen ryhmän yhteisöllisyys oli parasta Kunnollisessa Tehtävässä, joten kilpailuvietti heräsi helposti ja piti treenit vireessä. Myös aina täysillä sparranneet kuntovalmentajat olivat aivan loistavia. Ilman heitä Kunnollinen Tehtävä ei olisi ollut mitään.

Millaisia onnistumisentunteita koit Kunnollisen Tehtävän aikana?

Treenien alku oli todella raskas, mutta pikku hiljaa homma alkoi sujua. Treenien loppuvaihe on ollut minulle Kunnollisen Tehtävän parasta aikaa, koska nyt olen todella huomannut kehittyneeni harppauksin – jaksamisen kanssa ei ole enää ongelmia. Kehoni on kokenut näkyviä muutoksia, mikä muistuttaa minua joka päivä treenien onnistumisesta.