Kunnollinen treenitarina: Noora Kangas

Kunnollisen Tehtävän tulokset 14.1.2013–3.6.2013

paino -9,8 kg

lihasmassa +1 kg

rasvaprosentti -7 %

vyötärön ympärysmitta -9 cm

Kunnollisen Tehtävän treeniprofiili

Yritteliäs Noora Kangas uskoi Kunnollisen Tehtävän auttavan hänet hyvään fyysiseen kuntoon ja jaksamaan paremmin pitkät työpäivät parturikampaaja-yrittäjänä. Paremmin jaksaminen soisi näkyvän myös kotona, pirteämmän perheenäidin kasvoilla.

Hänen tavoitteensa Kunnollisessa Tehtävässä olivat painon pudottaminen ja yleiskunnon sekä vireystilan parantaminen. Noora haluaa elää kiireisessä nykyhetkessä täysillä ilman uupumisen vaaraa ja nauttia elämästään, iäkkäämpänäkin.

Onko kunnollinen kehittymisesi vastannut tavoitteitasi?

Asetin itselleni treenitavoitteet hieman salaa, sillä en ollut aluksi lainkaan varma siitä, että saisin treenattua Kunnollisen Tehtävän loppuun. Perussyinä olivat ne tutut ”en pysty” ja ”en ehdi”. Nyt vajaan kuuden kuukauden treenien jälkeen olen ylittänyt villeimmätkin tavoitteeni moninkertaisesti. Suurin yllätys oli se, miten pienessä ajassa erinomaiset tulokset lopulta syntyivät.

Oletko tyytyväinen nykyiseen oloosi?

Ehdottomasti. Oloni on todella hyvä ja pirteä. Kunnollinen Tehtävä sai minut tajuamaan sen, että treenaan oman itseni takia.

Mikä oli parasta Kunnollisessa Tehtävässä?

Huomasin, että liikuntakin voi olla tosi kivaa ja mukavaa. Antiliikkujaminästäni kuoriutuikin treenaajanalku.

Millaisia onnistumisentunteita koit Kunnollisen Tehtävän aikana?

Ensimmäisen ison wau-fiiliksen koin maaliskuussa, kun maastavedossa nostin 65 kiloa. Silloin tuntui, että minusta oli tullut aika kova tyyppi. Yksi hauskimmista kokemuksista Kunnollisen Tehtävän aikana oli Aurajoen yöjuoksu, jonne minut repäistiin pitkän työpäivän päätteeksi kaikkien työkaverieni kummastukseksi. Juoksemisen vaivattomuus kirpeässä kevätsäässä yllätti.