Kunnollisen Tehtävän estradille nousee Mikko Kouki


Kunnottomia johtavan Mikko Koukin Kunnollinen Tehtävä on varsin erityinen, sillä miehen matka Leaf Areenalle on noin 650 kilometriä pitkä. Oulun kaupunginteatterin johtajan velvollisuudet täyttävät hänen työviikkonsa, ja viikonloppuisin kutsuu Kunnollinen Tehtävä kuntovalmentaja Timo Kujasen äänellä ärjyen. Silloin ei auta muu kuin hypätä miellyttävimpään kulkuneuvoon ja matkata ääntä kohti.

Kaupunkien välillä reissaaminen tuntuu luonnollisesti Mikko Koukin Kunnollisen Tehtävän suoritteissa, mutta on hän silti treenaamaan päässyt ja tulostakin tehnyt jälleen kerran. Timo Kujanen on nimittäin kauan ennen Kunnollisen Tehtävän alkua treenauttanut Koukia, joten rauta nousee herran käsissä jo ennestään melko helposti. Mikko Koukin kunnollinen lähtötaso onkin muita Kunnottomia kovempi, joten mullistavia harppauksia Timo ei ole päässyt todistamaan mutta jotain pientä kuitenkin. Samoilla linjoilla on Kouki itsekin: toki kiloja on pudonnut tehtävää suorittaessa, mutta olisi niitä enemmänkin voinut tipahdella. Toisaalta on Kouki ujosti ylpeäkin Kunnollisesta Tehtävästään, sillä etukyykystä nousee jo 100 kiloa rautaa.

Treenipenkkiin Mikko Kouki sovittelee itsensä pari kertaa viikossa Oulussa ja samanmoisen määrän Turussa. Reilu tunti raudan parissa huhkimista riittää Koukille oikein hyvin. Tosin hän potee treenirutiinien puutetta, joten liikunnalle pyhitetty aika voi olla kaikkea säännöttömän ja säännöllisen väliltä. Turussa X-Method pitää treenit sentään täsmällisinä.

Kunnollisen Tehtävän arvosanakseen Kouki antaa tähän mennessä mainion ”hyvän”. Parannettavaa toki löytyy vielä fysiikan ja erityisesti ruokavalion osalta. Onneksi Kunnollinen Tehtävä on vasta puolivälissä, joten kunnottomat tavat ja yleisarvosana voivat hyvinkin parantua.

– Ja nythän se mielenkiintoisin Kunnollisen Tehtävän vaihe vasta alkaakin tiukan puolivälikirin myötä, Kouki pääsee vielä lopuksi rummuttamaan.