Kunnollisen Tehtävän loppuraportti: Kirsimarja Kannisto-Härmälä


Autotalo LänsiAuto Oy:n johtaja Kirsimarja Kannisto-Härmälä päätti tehdä Kunnollisesta Tehtävästä itselleen motivoivan ”Kesäksi 2013 kuntoon” -projektin. Hänen Kunnollisen Tehtävänsä tavoitteena oli painon pudottaminen litteän vatsan sekä kiinteämmän fyysisen olemuksen myötä. Tehtävänsä motivaattoreina Kirsimarja piti haluaan saavuttaa hyvinvoinnin momentumin niin fyysisesti kuin henkisestikin. Oman hyvän olon lisäksi kaupan päälle tulee entistä viehättävämpi ulkonäkö päästä varpaisiin, kun tavoite toteutuu.

Kuntovalmentaja Petri Mähkän treeniraportti

Kirsimarjan lähtökohdat Kunnollisen Tehtävän suorittamiselle olivat suhteellisen hyvät, sillä hänen painonsa oli normaalilukemissa. Lihaskunnossa ja voimassa oli kuitenkin paljon parantamisen varaa. Tunnolliset ja tarkat treenisuoritukset tekivät tehtävänsä ja nyt voimaa ja lihaskuntoa irtoaa. Kirsimarjan eduksi on mainittava hänen hyvät ja puhtaat suoritustekniikkansa, joiden hiomiseen käytimme alussa aikaa. Lopputulokseen olen vain ja ainoastaan tyytyväinen.Kestävyyden kehitystä mitattiin pyörätestillä, jossa kuormitusta nostettiin 2 minuutin välein pitäen kampikierrokset vakiona. Tämä testi suoritettiin samalla tavalla alussa ja lopussa.

 


Voiman kehittymistä mitattiin harjoitusjakso 1:ssä tehdyillä voimaliikkeillä, joita kaikkia ei ole enää harjoituksissa tehty maaliskuussa loppuneen harjoitusjakso 1:n päättymisen jälkeen. Lopputestissä liikkeet tehtiin samalla tavalla kuin harjoittelun alkaessa. Tuloksien laskennassa ei ole otettu huomioon alussa käytettyjä harjoittelupainoja, jolloin oikeita ja turvallisia suoritustekniikoita opeteltiin.

Kirsimarja Kannisto-Härmälän mietteet Kunnollisesta Tehtävästä

En oikeastaan osannut odottaa itseltäni mitään ihmeempiä, mutta Kunnollinen Tehtäväni sujui lopulta todella hyvin. Kuntovalmentajani Petri Mähkän tärkeyttä en voi muuta kuin korostaa. Hänen apunsa on ollut korvaamatonta. Treenitulokseni ovat aina parempia, kun Petri on minua ohjaamassa. Kilojakin sain karistettua pois ja sen tavoittelemani kiinteämmän fyysisen olemuksen.

Oman kuntoni koheneminen ja fyysisen voiman lisääntyminen olivat Kunnollisen Tehtävän parasta antia. Hyvinvointini on kaikin puolin parantunut.

Kunnollisen Tehtävän tulokset 1.1.2013–25.6.2013

paino -2,7 kg

lihasmassa +1,8 kg

rasvaprosentti -2,7 %

rasvamassa –