Kunnollisen Tehtävän Petri Mähkä raportoi, Osa 2


Kunnollinen Tehtävä -sivun päivityksen kunniaksi julkaisemme Petri Mähkän kuntoraportin toisen osan jo nyt. Lue siis, miten Pasi Tenho ja Kirsimarja Kannisto-Härmälä suoriutuivat X-Method-harjoittelun ensimmäisestä osiosta.

Voima-raportti

Voiman ominaisuuksia harjoitettiin kuuden harjoitusliikkeen voimin, joita olivat maastaveto, etukyykky, vauhtipunnerrus, leuanveto, askelkyykky ja takakyykky. Harjoittelun tuloksien seurattavuuden takia harjoitusliikkeet tehtiin aina samalla tavalla käyttäen samoja suoritusaikoja sekä sarja- ja toistomääriä. Voimaliikkeitä suoritettaessa on tärkeää huomioida turvalliset suoritustekniikat, joten harjoitusjakson alussa niiden harjoitteluun on käytetty paljon aikaa. Tuloksien laskennassa ei ole otettu huomioon alussa käytettyjä harjoittelupainoja, jolloin oikeita ja turvallisia suoritustekniikoita vasta opeteltiin.

Pasi kehittyi voimaliikkeissään 105 % kaikki voimaliikkeiden keskiarvot yhteen laskettuna. Kirsimarjan kehitys voimaliikkeissä oli 91 % kaikkien voimaliikkeiden keskiarvona laskettuna. Erinomaisen kehityksen lisäksi molemmat oppivat todella hienosti voimaliikkeiden haastavat suoritustekniikat.

Kunto-raportti

Kunnon harjoittaminen tarkoittaa X-Method harjoittelussa kestävyyden ja voiman osa-alueiden kehittämistä samassa harjoitteessa, jossa mittarin virkaa toimittavat käytetty aika, matka ja kuorma. Kuntoharjoitteita harjoittelujaksossa oli 3 kpl, jotka koostuivat erilaisista lihaskuntoliikkeistä ja kestävyyden kehittämiseen soveltuvista menetelmistä, kuten suotu, naruhyppely ja niin edelleen. Tuloksien laskennassa ei ole otettu huomioon alussa käytettyjä harjoittelupainoja ja vajaita suorituksia, joita syntyi harjoittelun alussa heikon kunnon seurauksena.

Kunto-osioissa Pasin kehitys oli 35 % ja Kirsimarjan 63 % kaikkien kunto-osioiden keskiarvona laskettuna.

Kuntovalmentajan kommentit ensimmäisestä harjoittelujaksosta

Petri Mähkä on ylpeä molempien valmennettaviensa kunnollisista suoritteista tähän mennessä. Pienet hurraa-huudot ovatkin nyt paikallaan!

Mutta Petrin sanoin:

– Jotta totuus ei unohtuisi, niin täytyy kuitenkin muistaa, että ei näillä tuloksilla vielä kuuhun päästä ja tästä se harjoittelu vasta alkaa toden teolla harjoittelujakso 2:lla.

Kunnollisten Tehtävien Joukot jatkavat raportointiaan…