Treenit Pirkko Paatelon kanssa, osa 2

Tämänkertainen päivityksemme käsittelee Pirkon treenejä tahdittavia ruokailuja ja sen kyytipoikana seuraa ote (kuva ohessa) hänen ruokapäiväkirjastaan, jonka sisällölle Timo Kujanen jyrähti. Saman tien Pirkon ruokavalioon lisättiin ravitsevampia ja rasvaisempia ruokia seuraavaan tapaan:
– Aamulla vaniljanmakuista heraproteiinijauhetta, mustikkaa pakkasesta, avokadon puolikas, hiukan pinaattia ja vettä.
– Välipaloiksi esim. rahka 4,4 % (0,2 ennen), Piltti-hedelmäsosetta joukkoon ja lisäksi 2 rkl mantelirouhetta.
– Lounaaksi ja päivälliseksi kunnon ruokaa.
– Iltapalaksi vaikkapa munakasta (Omega), jonka joukossa esimerkiksi fetajuustoa, pinaattia ja tomaattia.

Tärkeimmät lisäpointit: koko ajan pitää syödä säännöllisesti, treenien jälkeen on syytä nauttia palauttavaa proteiinijuomaa ja joka päivä on nappailtava kalaöljyä ja Omega-3-rasvahappoja.

Pirkon ruokavinkki: Laita (tai mieti) ehdottomasti valmiiksi seuraavan päivän ruoat, vähintään aamiainen ja välipalat. Sitä ennen suunnittele kuitenkin tarkkaan treenirupeamasi sisältö, myös ruoan osalta, yhdessä kuntovalmentajan kanssa, jotta harjoittelu ei typisty päättömäksi parin viikon sähläilyksi.

Täydentävä proteiinijuoma-fakta: Kunnollinen Tehtävä ei kaadu palauttavan proteiinijuoman puutteeseen, mutta, ja iso mutta onkin, tutkimukset ovat osoittaneet palautusjuomien nopeuttavan kunnollista kehitystä ja lihaskasvua. Vielä seuraa yksi lisä-mutta: perusruokavalion, ruoka-aikojen ja levon määrän on oltava kohdillaan, jotta palautusjuomista ylipäätään on hyötyä. Oikein suunniteltujen treenien lisänä proteiinijuomista on aidosti tehoa.

Pari sanaa Omega-3-rasvahapoista: Tutkimusten mukaan ne parantavat sydän- ja verisuoniterveyttämme. Lisäksi niiden on havaittu tehostavan lihaskasvua, palautumista ja reaktionopeutta. Siksi ne ovatkin kovin tärkeitä kaikille treenaajille.